Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predstavljen program manifestacije „Dani crvenokose boginje“

Danas je u Odžacima, u zgradi Opštinske uprave, održana konferencija za medije povodom nastupajuće manifestacije „Dani crvenokose boginje“, koja će biti održana tokom vikenda, od 31. maja do 2. juna. U cilju predstavljanja celokupnog programa, koji je priređen za ova tri dana, govorili su predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, direktorka Narodne biblioteke i Muzejske jedinice u Odžacima Biljana Zlatković, direktorka Turističke organizacije opštine Odžaci Vesna Petković, predstavnik Sportskog saveza Odžaci Mihajlo Sujer i ispred lokalnih rok bendova Amer Stefanović iz benda Lazamer.

U petak, 31. maja, direktorica Narodne biblioteke i Muzejske jedinice pozvala je sve građane, da ovog prvog dana manifestacije, dođu u 17 časova u Muzej, kako bi prisustvovali prezentaciji koja će se sastojati iz dva dela. Prvi deo je arheološki, dok se drugi deo odnosi na građane opštine Odžaci. Naime, biće prikazan film o ljudima sa ovih prostora, koji su se odselili u Čikago i tamo nastavili svoj život.

Posle toga, sledi svečano otvaranje manifestacije u hali Sportskog centra, gde će nastupiti lokalni rok bendovi i gde će biti upriličen doček maturanata sa iznenađenjem i vatrometom. Bendovi su „The gessert band“, „Lazamer“, „Jet set“, „Branko i Đura“, „Rok i ja“ i „Med i mleko“.

U subotu, u 10 časova ujutru, počinje dečija likovna kolonija u Zanatskom centru. U slučaju da vremenski uslovi to ne dozvole, deca će svoje radove prikazati u Višenamenskoj sali. Takođe, grupa dece iz predškolske ustanove „Poletarac“, na bini će se predstaviti svojim ritmičkim igrama, kao i deca iz OŠ „Branko Radičević“  i OŠ „Miroslav Antić“. Biće angažovani i animatori sa svojim zabavnim programom za decu.

Od 17 časova, građani će moći da prisustvuju nastupu folklornih grupa opštine Odžaci, nakon čega će, u 21 čas, koncert održati Lexington band.

U nedelju, program takođe počinje u jutranjim satima. U 11 časova, biće upriličen sportski deo programa koji predstavlja zvaničan takmičarski program, a koji je sadržan iz dve drumske biciklističke trke. Protokolni start će biti ispred Sportskog centra, dok će pravi start biti realizovan ispred Pravoslavne crkve u Odžacima. U 12 časova planirana je prezentacija sporta i besplatnih sadržaja koje sportski klubovi, uz podršku opštine, sprovode na teritoriji oštine Odžaci, kao i prezentacija narodnog stvaralaštva. Zatim će uslediti takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, a u 17 časova, planirano je predstavljanje drugog dela folklornog ansambla opštine. Veče je rezervisano za još jedan veliki koncert, te u 21 čas, počinje nastup Dejana Matića.

U toku programa organizovana je i izložba retrospektive dela lokalnog umetnika, Nenada Ivaniševića Neša, koji obeležava 44 godine svog stvaralaštva i njegovih 100 slika biće izloženo u holu Sportskog centra.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom opštine Odžaci,Turističke organizacije opštine Odžaci i Mesne zajednice Odžaci.

Izvor: odzaci.rs

Tagovi:
Pročitajte još: