Predstavljen program razvojnih partnerstava između GIZ-a i privrede

Program razvojnih partnerstava između  GIZ-a (Nemačka  organizacija za međunarodnu saradnju  koja deluje pod okriljem Ministarstva za privredu i razvoj Savezne Republike Nemačke) i privrede, predstavljen je juče, 5. februara 2018. godine,  u Somboru.

Program razvojnih partnerstava (DPP, odnosno  develoPPP.de program), nakon uvodnog obraćanja gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović, prisutnim privrednicima  su predstavili saradnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

„Zajednički projekti između GIZ-a i privrede povezuju privredne interese i razvojnopolitičke ciljeve, kao što su uvođenje novih tehnologija, upravljanje otpadom  i vodama, transfer tehnologija i znanja. Svaki partner  u projekat unosi svoje jake strane – GIZ pruža podršku pri finansiranju u maksimalnom iznosu do 50 odsto (200.000,00 evra) ukupnog budžeta i koordinira aktivnosti. Firme u projekat unose svoju tehnologiju, kapital i stručno znanje. Odgovornost, trošak i rizike snose oba partnera podjednako“, rečeno je na jučerašnjem sastanku.

Poziv za prijavu projektnih ideja otvoren je do 31. marta 2018. godine i pozivaju se sve zainteresovane firme da prijave svoje projektne ideje ili da se za više informacija obrate BFC SEE Tehničkom sekretarijatu NALED-a u Srbiji putem e-mail: naled@naled.rsoffice@bfc-see.org, a originalni kriterijumi za učešće u develoPP.de programu  dostupni su ovde.

Izvor: sombor.rs