Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predstavnici KK „Dušan Staničkov“ na Međunarodnom karate seminaru

Karate

Proteklog vikenda, Aranđelovac je bio domaćin Međunarodnog karate seminara, koji se održao u organizaciji karate kluba „Knjaz“. Seminar je otvorio ambasador Japana u Srbiji, Kacumata Takahiko, a vodila ga je Roksanda Atanasov, bivša svetska šampionka, uz asistenciju Jovane Preković, dvostruke evropske, svetske i olimpijske šampionke.

Seminar je okupio oko stotinjak trenera i takmičara iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Crne Gore. Ispred Karate kluba „Dušan Staničkov“, seminaru su prisustvovala dva trenera – Tamara i Borislav Lakićević, kao i dvoje takmičara, Milan Radmilović i Bojana Lakićević.

Sestre Someya Kayao, svetska prvakinja i kapiten ženske reprezentacije Japana, kao i Mayumi, učesnica Olimpijskih igara, bile su specijalne gošće seminara, održale su jedan trening, a kroz sam trening učesnici su mogli da osete jedan deo njihove kulture i tradicije. Maksimalno su uspele da dočaraju svu lepotu i energiju karatea, sporta koji vodi poreklo iz njihove zemlje.

Kako bi cela priča bila upotpunjena i zaokružena, seminar je obogatio i džudista Dragan Atanasov, nosilac crnog pojasa 10 dan, direktor Džudo saveza Srbije, koji je nesebično preneo svoje znanje iz džudoa.

Foto: Ilustracija

Tagovi:
Pročitajte još: