Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predstavnici somborske komore na međunarodnom forumu

U četvrtak 10.11.2016. godine održan je Mađarsko-srpski poslovni forum za komore i preduzeća u velikoj hali centra Albert Sent Đerđi u Segedinu, u organizaciji Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore i Trgovinsko industrijske komore Mađarske, na kome je učestvovao i predsednik RPK Sombor, Zoran Bulatović.

Cilj foruma je prestavljanje bilateralnih poslovnih prilika, kao i mogućnosti privrednog povezivanja i umrežavanja preduzetnika, radi unapređenja poslovanja i unapređenja statusa preduzetnika na domaćem i stranom tržištu.

Nakon pozdravnih reči, generalni sekretar  Trgovinsko-industrijske komore Mađarske, Peter Dunai, prestavio je ulogu Trgovinske-industrijske komore Mađarske u razvoju preduzeća, a savetnik Generalnog menadžera Privredne komore Srbije, Aleksandar Perić govorio je o reformi i modernizaciji komorskog sistema Srbije.

Potpredsednik  pokrajinske vlade, Ivan Đoković, istakao je da je ključna dobra saradnja Srbije i Mađarske, tačnije dve Vlade, na kojoj počiva zamajac saradnje i unapređenja poslovnih odnosa i poslovne politike.

Ambasadori Republike Srbije i Mađarske su preduzetnicima i prestavnicima privrednih i trgovinskih komora ponudili podršku i pomoć. U okviru foruma upriličena je poseta izložbi “ Mini ekspo” nakon čega su prestavljeni i primeri dobre prakse AP vojvodine i županije Čongrad – navodi se u zvanično objavljenom dopisu Regionalne privredne komore Sombor.

Tagovi:
Pročitajte još: