Pregled aktivnosti javnih komunalnih preduzeća u Somboru za proteklu nedelju

U toku prethodne sedmice, radnici JKP „Zelenilo“ Sombor, izvršili su revitalizaciju vetrozaštitnog pojasa, u naseljenim mestima Aleksa Šantić (dužina od 1,5 km) i u Čonoplji (2 km). Posađeno je ukupno 800 sadnica topole sa pripremom terena, dok je u samom gradu Somboru, izvršena sadnja 900 školovanih drvorednih sadnica, kao što su bođoš, lipa, jasen, javor. Radnici zimske službe, čiji je nosilac JKP „Zelenilo“, izvršili su soljenje putnih pravaca u Somboru, kao i ulica prvog i drugog prioriteta. Tom prilikom, bačeno je oko 12 tona soli. Prema prijavi kvarova na javnoj rasveti od strane građana, radnici Odeljenja za održavanje javne rasvete, vršili su zamenu dotrajalih sijalica, dok su na svim raskrsnicama u Somboru, postavljali novu LED rasvetu.

Radnici Sektora za održavanje vodovodne mreže grada, JKP „Vodokanal“, tokom protekle sedmice, radili su na poslovima otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži u Somboru. 

U toku prethodnih sedam dana, radnici JKP „Energana“ Sombor, izvršili su ukupno 59 intervencija prema korisnicima daljinskog sistema grejanja. Intervencija u stanovima krajnjih korisnika bilo je 25 (curenje na ventilima, ozračivanje i slabo grejanje), intervencija u podstanicama zgrada 29 (dopuna sistema, podešavanje parametara, curenje i zastoji u grejanju), kao i dve intervencije u ulazima zgrada koje su korisnici daljinskog sistema grejanja. U ustanovama koje su korisnici daljinskog sistema grejanja, radnici JKP „Energana“ Sombor, izvršili su dve intervencije. U ovom periodu, sanirana je i jedna havarija na toplovodnoj mreži.

Na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru, u toku ove nedelje, privedeni su kraju radovi na izgradnji pristupnih staza do novog polja grobnica kod osarijuma. Građevinski sektor JKP „Prostor“ Sombor je, pored poslova na izgradnji staza, vršio i poslove na na izgradnji i betoniranju ploča na grobnicama koje se nalaze u novom polju.