Pregled prošlonedeljnih aktivnosti javnih komunalnih preduzeća u Somboru

Tokom prethodne sedmice, radnici Odeljenja za mehanizaciju i održavanje JKP „Zelenilo“ Sombor, vršili su popravku urbanog mobilijara u Rokovačkoj šumici. Takođe, prema prijavi od strane građana preko aplikacije „Prijavi problem“, izvršena je i popravka klupe na šetalištu kod Pika. JKP „Zelenilo“ apeluje na neodgovorne građane da ne uništavaju sredinu u kojoj žive. Takođe, nastavljene su i redovne aktivnosti orezivanja drvoreda prema nalozima koje izdaje Odeljenje za komunalne delatnosti Grada Sombora. Radnice iz RJ „Održavanje parkovskog zelenila“ radile su na uređenju cvetnih površina na više gradskih lokacija. Zaposleni na poslovima „Održavanje javne rasvete“ prema prijavi kvarova na javnoj rasveti od strane građana, izvršavali su zamenu dotrajalih sijalica. Prijava kvarova može da se izvrši putem broja telefona JKP 025/417-001, lokal 131, ili putem mejl adrese: javna.rasveta@zelenilosombor.co.rs

Radnici angažovani na poslovima održavanja vodovodne mreže grada Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“, sanirali su kvar na vodovodnoj mreži koji se dogodio u Somboru, u Pinkijevoj ulici, dok su radnici angažovani na poslovima održavanja vodovodne mreže naseljenih mesta, sanirali kvar na vodovodnoj mreži koji se dogodio u naseljenom mestu Telečka, u ulici Petefi Šandora ispred kućnog broja 52. Zaposleni u sektoru Održavanje kanalizacione mreže, nastavili su sa radovima na održavanju prepumpnih stanica, te je izvršena zamena pumpi na prepumpnim stanicama na Bezdanskom putu iz pravca Sombora i u Šikari.

U naseljenom mestu Bački Breg, radnici JKP “Prostor” Sombor vršili su radove na uređenju javnih zelenih površina. Ovom prilikom, pokošena je trava u centru naseljenog mesta..