Preko 11 miliona dinara za novu opremu u JKP „Zelenilo“

Gradsko zelenilo modernizovalo je svoju mehanizaciju sa četiri nove mašine za košenje trave. U pitanju su kubota kosačice, namenjene za košenje velikih površina, koje mogu da pokose i po 100 000 kvadratnih metara. Vrednost ove investicije je 11.390.000,00 dinara bez PDV, od čega je subvencija Grada bila 10.000.000,00 dinara.

Prema rečima direktora JKP „Zelenilo“, Momira Miokovića, ova investicija je od velikog značaja za preduzeće, pošto će unaprediti njihov dalji rad i omogućiti efikasnije i brže obavljanje delatnosti.

„Pre svega želim da se zahvalim gradonačelnici grada Sombora Dušanki Golubović i Gradskoj upravi, koji su prepoznali važnost ulaganja u komunalni sektor, u ovom slučaju JKP „Zelenilo“, kako bismo što bolje i efikasnije obavljali usluge zbog kojih je preduzeće i osnovano, te pružili kvalitetnije usluge građanima“, kaže Mioković.

On takođe podseća, da je u prethodnoj godini sproveden postupak za nabavku kamiona sa platformom za orezivanje grana,  čiju je nabavku takođe subvencionisao grad Sombor.

Mašine su danas puštene u rad, u prisustvu gradonačelnice Golubović, člana Gradskog veća zaduženog za komunalnu oblast Miroslava Kovačića, direktora JKP „Zelenilo“ Momira Miokovića i pomoćnika direktora JKP „Zelenilo“, Radeta Vukelića.