Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Preminuo Miladin Kovačević

Kovačević

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević preminuo je jutros u 71. godini.

Kovačević je rođen 24. avgusta 1952. godine u Kazancima (Gacko), a osnovnu školu je završio u Nikšiću, gimnaziju u Gornjem Milanovcu. Diplomirao je na Matematičkom fakuletu u Beogradu na odseku za matematiku, opšti smer i matematičke strukture 1976. godine. Iste godine upisao je postdiplomske studije iz oblasti statistike pri Ekonomskom fakuletu u Zagrebu u organizaciji Saveznog zavoda za statstiku i angažmana (profesora i programske asistencije) Indijskog statističkog instituta u Kalkuti.

Magistarski rad pod naslovom “Efekat popisivača” odbranio je 1978. i stekao zvanje magistra ekonomije iz oblasti statistike.

Za zamenika direktora Republičkog zavoda za statistiku Srbije postavljen je 2003. godine, sa zadatkom harmonizacije i unapređenja statističkog sistema, a postavljen je ponovo na isti položaj 2011. godine. U tom svojstvu presudno je doprineo uspostavljanju i utemeljenju Sistema nacionalnih računa kao i odgovarajuće analitičke infrastrukture i kadrovskog potencijala za potrebe korisnika, a pre svega nosilaca ekonomske politike. Direktor Republičkog zavoda za statistiku postaje 2015. godine.

Tagovi:
Pročitajte još: