Preventivna radionica o nasilju u porodici

U susret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, direktorka Centra za socijalni rad, Gordana Vakula, okupila je, u saradnji sa mesnom kancelarijom Crvenka, zainteresovane žene i održala preventivnu radionicu o nasilju u porodici.

Bilo je prisutno pedesetak žena koje su uprkos lošim vremenskim uslovima iskazale veliko interesovanje da poslušaju na koji način funkcioniše novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i koja je uloga Centra za socijalni rad u tom sistemu. Direktorka Centra je upoznala prisutne o tome šta je nasilje, koje vrste nasilja postoje, kako se zaštiti, kome prijaviti. Takođe, velika uloga je bila i na ženama koje su prisustvovale edukaciji  jer samim tim što su se odazvale pozivu, njihova svest je već na visokom nivou da je nedopustiv bilo kakav oblik nasilja, konstatovala je Vakula.

 Prisutne meštanke Crvenke su bile aktivne u komunikaciji i postavljanju pitanja direktorki Centra i dogovoreno je da, za svaki vid podrške i pomoći mogu da se obrate Centru i dežurnom radniku koji je dostupan 24 sata tokom cele godine.

Gordana Vakula je nedavno posetila i objekat Sigurne kuće u Somboru u cilju podizanja kvaliteta saradnje sa ustanovom koja obuhvata Zapadnobački okrug, kako bi se napravio plan aktivnosti preventivnih i edukativnih radionica za sve građanke Opštine Kula.
Do 16.novembra ,kad počinje kampanja 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja prema ženama, intenzivno će se raditi na osvešćivanju javnosti o značaju preventivnog delovanja, ali i ekononskom osnaživanju, kako bi žene bile snažne i jake i mogle da vode ovo društvo napred u bolju budućnost, istakla je Vakula.