Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Prigrevčani uspešni na turnirima u Bijeljini

Iako je početak avgusta za većinu sportista period kada se počinje sa pripremama za nove takmičarske izazove, to nije bio slučaj sa mladim rukometašim PIK-a iz Prigrevice koji su prethodnih nekoliko vikenda učestvovali na Bijeljina kupu 2018. u kategorijama mini rukometa i redovnog rukometa.

U mini rukometu Prigrevčani su nastupili sa devojčicama 2008. godište i u konkurenciji dečaka sa 2007, 2008 i 2009. godište. Na ovom turniru učestvovalo je 32 ekipe i doigrano je 72 utakmice na tri terena. Iako je rezultat bio u drugom planu mladi rukometaši su iskoristili priliku da steknu nova iskustva i nove prijatelje jer su između utakmicu imali priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Nedelju dana kasnije igrao se turnir u velikom, redovnom rukometu na kome je opština Apatin imala predstavnika u vidu Rukometnog klub PIK iz Prigrevice. Ekipe su bile podeljene u dve grupe, a po dva najbolja nakon grupne faze nastavila su takmičenj u polufinalu i finalu.

A grupa

  1. RK Kronos – Logatec Slovenija
  2. RK Spid – Gradačac BiH
  3. RK PIK Prigrevica – Prigrevica
  4. RK Šibenik 2015 – Šibenik Hrvatska
  5. RK Hajduk – Beška Srbija

B grupa

  1. RK Bijeljina – Bijeljina BiH
  2. RK Opus – Opuzen BiH
  3. RK Sloga – Prnjavor BiH
  4. RK Laktaši – Laktaši BiH
  5. RK Metaloplastika – Šabac Srbija ODUSTALI

Prigrevčani su u grupi upisali tri pobede i jedan poraz i kao drugi iz grupe u polufinalu igrali protiv Sloge iz Prnjavora. Pobedom od 23:7 prigrevčani su izborili ulazak u finale i priliku da se revanširaju RK Spidu iz Gradačca za poraz u grupi od 14:13.

Na kraju su mladi prigrevački rukometaši ponovo poraženi od vršnjaka iz Gradačca sa 17:14 i osvojili drugo mesto.

Stefan Putnik iz redova PIK-a je proglašen za najboljeg golmana turnira.

Izvor: Radio Dunav

Tagovi:
Pročitajte još: