fbpx
18°C
Moderate Rain

Prihvaćen izveštaj o radu mesnih zajednica

sastanak veca

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 59. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo dvanaest tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je Izveštaj o radu mesnih zajednica na teritoriji Grada Sombora za 2020. godinu. Prema Izveštaju, saveti mesnih zajednica su svoj rad bazirali na planovima i programima rada, koji su usvojeni od strane saveta svake mesne zajednice. Radili su u sednicama koje su održavane po potrebi, a u skladu sa dinamikom planiranih aktivnosti, kao i kada su to zahtevale vandredne potrebe građana mesne zajednice. Aktivnosti mesnih zajednica najviše su bile usmerene na prikupljanje inicijativa građana za rešavanje pitanja od zajedničkog interesa, njihovo objedinjavanje i dosatavljanje nadležnim organima, nadležnim preduzećima i ustanovama, organizovanje kulturno-umetničkih aktivnosti građana, saradnju sa udruženjima građana i nevladinim organizacijama kada je reč o pitanjima koja su od interesa za građane, saradnju sa organima grada, državnim organima, javnim preduzećima i ustanovama.

Na 59. sednici Gradsko veće prihvatilo je i predloge odluka o sprovođenju javnih konkursa za imenovanje direktora javnih komunalnih preduzeća „Vodokanal“ Sombor, „Vodovod“ Bezdan i „Parking servis Sombor“ Sombor.

Predlozi odluka o imenovanju direktora, kao i Izveštaj o radu mesnih zajednica naći će se pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Tagovi:
Pročitajte još: