Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Prihvaćena ponuda JKP „Zelenilo“ u vezi sa poslovima rekonstrukcije dečijeg igrališta sa teretanom na otvorenom

Sednica Gradskog veća

Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 166. sednicu, na čijem Dnevnom redu se našlo 10 tačaka.

Članovi Veća prihvatili su Izveštaj o radu mesnih zajednica na teritoriji Grada za proteklu godinu, a razlog za donošenje Izveštaja je potreba da se izvrši uvid u poslovanje MZ i korišćenje sredstava iz budžeta Grada. Gradski većnici su Izveštaj o radu uputili odbornicima Skupštine Grada na razmatranje i usvajanje.

Takoše, prihvaćena je ponuda JKP „Zelenilo“ Sombor u vezi sa poslovima rekonstrukcije dečijeg igrališta sa teretanom na otvorenom pored Rokovačke šume na Novoj Selenči. Većnici su, potom ovlastili gradonačelnika Grada Sombora da sa JKP „Zelenilo“ Sombor zaključi Ugovor o obavljanju poslova rekonstrukcije dečijeg igrališta na iznos od 580.000,00 dinara bez PDV-a, a za obezbeđivanje vršenja nadzora nad sprovođenjem rekonstrukcije predmetnog igrališta zaduženo je Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove. Ovo Odeljenje će odrediti i lice koje će biti zaduženo za vršenje istog. Dodeljena sredstva Gradu Somboru za rekonstrukciju dečijeg igrališta predstavljaju realizaciju projekta „Povećanje bezbednosti žena i devojčica u javnom prostoru“. Odobren predlog projekta je usklađen sa principima programa UN Women u cilju povećanja bezbednosti žena i devojčica (dece) u javnom prostoru. Mapiranjem sa predstavnicima Kancelarije za UN u Srbiji (mapiranje je obavljeno 12. septembra 2022. godine) određeno je da ta lokacija bude, jer tu boravi veći broj dece, pogotovo tokom trajanja školske godine (u blizini je OŠ „Dositej Obradović“, dok se obližnja teretana na otvorenom, zajedno sa stazama u samoj šumici koristi za rekreaciju većeg broja žena, devojčica i starijih sugrađana).

Većnici su, na današnjoj sednici,  dali saglasnost preduzeću „Sombor-gas“ d.o.o. Sombor, Rade Končara br. 30, za izgradnju priključnog gasovoda niskog pritiska u dužini od 2,5m preko kat. parcele broj 10144 KO Sombor-1, koja je po elaboratu pružanja državnih puteva opštinska ulica, a radi priključenja na gasovod stambeno-poslovnog objekta i magacina u Somboru, XII vojvođanske udarne brigade br. 32. Ova saglasnost Grada Sombora se daje pod uslovom da „Sombor-gas“ d.o.o. Sombor, pre izvođenja radova zaključi Ugovor sa JKP „Prostor“ Sombor vezano za nadzor nad radovima i vraćanju zemljišta u prvobitno stanje uz naknadu eventualno pričinjene štete, te u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji pribave dozvolu nadležnog organa.

Tagovi:
Pročitajte još: