Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Prijave za „Nedelju pozorišta“ do 23. maja

Pozorište - glumci

Organizacioni odbor uputio je poziv pozorišnim grupama da učestvuju na devetom po redu Festivalu „Nedelja pozorišta“, koji se održava u Sonti, tokom prve polovine juna meseca, a jedan od predviđanih datuma ove godine je od 12. do 18. (tačan datum biće potvrđen naknadno).

Cilj Festivala je da obogati kulturnu ponudu u lokalnoj zajednici, razvije saradnju dramskih grupa i promoviše omladinski aktivizam u zajednici. Organizacioni odbor bira viđene predstave u toku pozorišne sezone ili po poslatom snimku i poziva ih na festival.

Ove godine, koncept, prema kome će se kasnije osmisliti i slogan, biće na rodnoj ravnopravnosti, odnosno položaju žena, njihovim odnosom sa muškarcima, ženskim pravima, nasilju nad ženama i drugim povezanim temama.

Prema gore pomenutom konceptu biće birane predstave i prateći program za decu i mlade, ostavljajući prostor i za druge sadržaje, popularnije za šire građanstvo,

U slučaju većeg broja prijavljenih predstava nego što je moguće da ugostimo, organizacioni odbor će se pri izboru voditi sledećim kriterijumima:

  1. Ukupan kvalitet predstave;
  2. Autorski rad učesnika predstave – naročita prednost će biti data predstavama u kojima mladi i deca učestvuju u procesu pisanja teksta, režiranju predstave i u kojima se na drugi način promoviše autorsko stvaralaštvo i
  3. Podjednaka zastupljenost predstava za odrasle, mlade i decu.

Zainteresovani mogu da se prijave do 23. maja, tako što će popuniti prijavni obrazac.

Za sve dodatne informacije, dostupan je kontakt telefon 069/3813600, kao i mejl adresa ckosonta@gmail.com .

Tagovi:
Pročitajte još: