fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Prijem za dobitnika medalje “Svetozar Miletić” profesora Vlastimira Vujića

Predsednik opštine Кula Damjan Miljanić priredio je danas prijem za Vlastimira Vujića, našeg sugrađanina koji godinama živi u Budimpešti i radi kao profesor u srpskoj Gimnaziji „Nikola Tesla“. Povod za prijem je priznanje koje je Savez Srba iz Slovačke dodelio profesoru Vujiću za promociju srpske kulture u regionu Srednje Evrope, kao i za razvoj srpske kulture, informisanja i sporta Srba u rasejanju. U dužem, srdačnom, razgovoru profesor Vujić je govorio o svom radu u srpskoj Gimnaziji u Budimpešti, o svom novinarskom opusu, o svom delovanju u sportu.

-Dobio sam memorijalnu medalju “Svetozar Miletić”, 10. maja ove godine Saveza Srba u Slovačkoj, koja mi je uručena u Ambasadi Republike Srbije u Mađarskoj, za promociju srpske kulture u regionu, kao i za razvoj srpske kulture, informisanja i sporta Srba u rasejanju. Pažnja koja mi je danas ukazana u lokalnoj samoupravi u Кuli naravno da prija i ona mi je najdraža jer nikada nisam prekinuo kontakte sa rodnom Кulom. Dugo godina sarađujem sa lokalnom samoupravom, pomagao sam prilikom upisa naših đaka u srpsku Gimnaziju u Budimpešti do konkurisanja kod prekograničnih projekata, povezao sam i pobratimio Crvenku i Tukulju, radio sam na uspostavljanju veza u oblasti sporta, kulture itd., rekao je profesor Vlastimir Vujić.

Profesor Vujić dugo godina živi i radi u Budimpešti, dugogodišnji prosvetni i sportski radnik iz naše sredine, sada odlaskom u penziju sublimira ono što je do sada uradio, rekao je Miljanići i dodao da je prilikom prijema vođen interesantan razgovor o životu Srba, ne samo u Mađarskoj, već i u Slovačkoj gde je i dobio pomenutu nagradu za promociju srpske kulture u regionu i srpske kulture, sporta i informisanja Srba u rasejanju.

Na kraju prijema, kojem su prisustvovali i Vladimir Đurović, predsednik Skupštine opštine Кula, kao i pomoćnici predsednika opštine Ljubica Tijanić i Strahinja Paravina predsednik opštine Damjan Miljanić je profesoru Vlastimiru Vujiću darivao poklone sa simbolima opštine, a i profesor Vujić je prigodnim poklonima darivao predsednika opštine

Tagovi:
Pročitajte još: