Prioritet najmlađe kategorije i unapređenje infrasturkture

Povodom završetka sezone, fudbalski klub “Hajduk 1912” organizovao je juče konferenciju za novinare. Predsednik kluba Dalibor Krković, analizirao je proteklu sezonu, za koju je rekao da je bila uspešna, a govorio je i o planovima za nastavak sezone i mlađim kategorijama. Konferenciji za novinare prisustvovao je i predsednik opštine, Damjan Miljanić, koji je istakao dobru saradnju lokalne samouprave sa FK “Hajduk”.

-Sredstva koja opština izdvaja za generalno sport su sve veća, a sredstva koja se izdvajaju za FK “Hajduk” su, moglo bi se reći, dramatično veća iz godine u godinu. Međutim, određeni suštinski problemi, od blokiranog računa, sprečavali su da se veća sredstva izdvoje, rekao je Miljanić.

Predsednik Miljanić je dodao da su narednoj godini u opštini prioritet dve stvari: najmlađe kategorije i unapređenje infrasturkture. Kad su najmlađe kategorije u pitanju, predsednik je rekao da će opština od sledeće godine izdvojiti sredstva za finansiranje troškova prevoza, jer se pokazalo da je to značajan trošak za roditelje, kao i opremu, kako bi treniranje bilo još dostupnije za definitivno najpopularniji sport, a i najpopularniji klub na našoj teritoriji.

Kad je reč o unapređenju infrastrukture, Miljanić je istakao da opština radi na izradi nove projektne dokumentacije za završetak stadiona “Milan Sredanović”, kako bi on bio što funkcionalniji, a da ne bi bio preskup i da ne opterećuje budžet za održavanje.
-Sledeće godine će kompletna dokumentacija za završetak stadiona biti gotova, a tada će stadion uz, odgovarajuća sredstva, dobiti formu koju i zaslužuje, rekao je predsednik opštine Damjan Miljanić.