fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Privode se kraju radovi na divljoj deponiji u Doroslovu

Divlja deponija Doroslovo - obilazak radova

Član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine, Slobodan Stanić, zajedno sa načelnikom Odeljenja poljoprivrede i zaštite životne sredine, Vladimirom Кatanićem, obišao je lokaciju u naseljenom mestu Doroslovo, gde su u toku završni radovi na raščišćavanju divlje deponije i sanaciji državnog poljoprivrednog zemljišta na površini od oko 4 hektara.

Radove na raščišćavanju i odnošenju otpada sa divlje deponije vrši JКP „Čistoća“, a sledi iskop kanala i postavka tri table na kojima će biti naznačena zabrana bacanja smeća. U planu je i da se u narednoj fazi revitalizacije ova lokacija pošumi sa 1000 sadnica jednogodišnjeg bagrema.

Sa projektom „Izrada sanacijskih mera sa uklanjanjem preostalog donetog otpada na divljoj deponiji u Doroslovu“ Grad je konkurisao kod Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine tokom 2021. godine, gde su odobrena sredstva u iznosu od 2.500.000,00 dinara, uz sufinansiranje Grada Sombora sa 500.000,00 dinara.

Slobodan Stanić ovom prilikom apelovao je na sugrađane da za odlaganje otpada koriste usluge JКP „Čistoća“ i da ne stvaraju divlje deponije koje su opasnost kako za zdravlje ljudi, tako i za životinjski i biljni svet. Poljočuvarska služba nastaviće učestalo da kontroliše ovaj teren, a postavljena je i kamera koja vrši stalni videonadzor raščišćene lokacije.

Foto: Grad Sombor

Tagovi:
Pročitajte još: