Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Program 4. Somborskog filmskog festivala

Filmski festival - program

Četvrti po redu Somborski filmski festival ove godine održaće se od 11. do 15. jula, a osim zvaničnog programa Festivala, organizovan je i bogat prateći program, u sklopu kog će biti upriličen niz izložbi, promocija knjiga, radionica za najmlađe i koncert filmske muzike.

U ponedeljak, 11. jula, od 17 časova održaće se radionica „Kako se gleda film“, a od 21 čas na repertoaruu je film „Leto kad sam naučila da letim“.

U utorak, 12. jula, najpre će od 18.30 časova biti upriličeno otvaranje izložbe „Vek i po srpske škole glume“, a potom će uslediti svečano otvaranje Festivala od 20.30 časova. U 21 čas biće prikazan „Banović Strahinja“, zatim od 21.30 „Prolećna pesma“. Od 22 časa na repertoaru je Panorama kratkih austrijskih filmova. Poslednja projekcija te večeri je film „Pucnji u Marseju“, od 23 časa.

Sreda, 13. jul, rezervisana je za sledeći program: od 11 časova organizuje se „Espreso u 11“, a u večernjim časovima repertoar počinje od 21 čas, kada je na programu „Heroji radničke klase“. Od 21.30 uslediće projekcija filma „Posle zime“, pa potom od 22 časa Panorama kratkih austrijskih filmova, a od 23 časa na programu je „Konačan izveštaj“.

U četvrtak, 14. jula, u prepodnevnim časovima od 11 će biti upriličen „Espreso u 11“. Večernji program počinje od 21 čas, kada je na programu „Mrak“, pa potom od 21.30 „Bradati čovek“, od 22 časa „Heroji“, a poslednja projekcija tog dana biće od 23 časa – „A, bili smo vam dobri“.

Poslednjeg dana Festivala, od 11 časova se organizuje „Espreso u 11“, od 21 čas je planirano svečano zatvaranje Festivala, a od 21.30 koncert filmske muzike „Filmski kabare“.

Ulaz na sve projekcije je besplatan za sve zainteresovane posetioce, a organizator Festivala, Kulturni centar „Laza Kostić“ poziva sve sugrađane i goste da se odazovu Festivalu u velikom broju.

Projekcije će se održavati u KC „Laza Kostić“, Atrijumu Gradske kuće, Kabareu Narodnog pozorišta Sombor i dvorištu Gradskog muzeja Sombor.

Tagovi:
Pročitajte još: