fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Program Petrovdanskih svečanosti u Bačkom Brestovcu

Manifestacijom “Dani Bačkog Brestovca – Petrovdanske svečanosti 2017.” u Bačkom Brestovcu će biti obeležena seoska slava Petrovdan. Program će ove godine trajati dva dana, 11. i 12. jula, saopštio je organizacioni odbor manifestacije koja se održava po 24. put.

U utorak, 11. jula, program će početi “Petrovdanskim kupom” golubara, a biće organizovana i takmičenja u preferansu i fudbalu. Praznično bdenije je u 18 sati u pravoslavnoj crkvi. KUD “Nikola Tesla” istog dana održaće koncert zajedno sa svojim gostima iz Lalića, Ratkova, Apatina i Bačkog Gračaca. Početak koncerta je u 20 sati u sali osnovne škole.

Na Petrovdan, u sredu 12. jula, u pravoslavnoj crkvi će od 9.30 biti služena sveta liturgija sa ophodom oko crkve i sečenjem slavskog kolača. U programu dalje sledi rukometni turnir, likovna kolonija “Branko Gostović Brankica”, pena parti i pokazne vežbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva i nastup karatista.

Na dan slave u crkvi će biti služeno večernje bogosluženje od 17 sati. Svoje takmičenje imaće i šahisti, kao i bacači kamena s ramena koji će se nadmetati od 17 sati u dvorištu stare škole. U 17.30 u parku kod stare škole počinje takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša “Petrovdanski kotlić”.

Kompletan program 24. “Petrovdanskih svečanosti” može se videti ovde.

Izvor: Radio Odžaci

Tagovi:
Pročitajte još: