Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Proizvođačima vina, rakije i piva bespovratno 56 miliona

aktuelno - čaše

Vojvođanski proizvođači vina, rakije i piva potpisali su ugovore kojima im je dodeljeno gotovo 60 miliona dinara bespovratno za nabavku opreme za proizvodnju. Reč je o proizvođačima koji su prethodno aplicirali na dva konkursa o dodeli sredstava, a ugovore im je uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, koji je primetio da sve više vinarija konkuriše za novac za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije, on je naveo da je bilo 56 prijava, a da su novac dobila 53 proizvođača, te da je ukupno dodeljeno 56 miliona dinara. Dodao je da je u periodu od 2016. do 2022. godine Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu za subvencije proizvođačima vina i rakije dodelio 275 miliona dinara.

Predstavljena Siva knjiga inovacija NALED-a sa 60 preporuka

Siva knjiga inovacija, specijalizovana publikacija NALED-a sa 60 preporuka za poboljšanje ambijenta za inovacije u Srbiji predstavljena je, a njeni prvi primerci uručeni su ministrima u Vladi Srbije Branku Ružiću i Nenadu Popoviću. Ističući da će pomno proučiti preporuke iz ove knjige od kojih se deo odnosi i na Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja resorni ministar Branko Ružić je naveo da je Vlada Srbije poslednjih godina dosta radila na razvoju ekosistema za inovacije i da će ministarstvo koje vodi ove godine sektor inovacija podržati sa više od tri milijarde dinara.

Prodate dvogodišnje državne obveznice u iznosu 2,6 mlrd din

Uprava za javni dug objavila je da su na aukciji prodate dvogodišnje državne obveznice u iznosu od 2,6 milijardi dinara. Kako je navedeno, 19. aprila reotvorena je emisija dvogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije, koja dospeva 20. januara 2024. godine, prvi put emitovana 18. januara 2022. godine. Obim aukcije iznosio je 19.199.580.000 dinara sa kuponskom stopom od 2,75 odsto. Ukupan obim tražnje iznosio je 2.619.500.000 dinara. Realizovano je 261.950 državnih obveznica, nominalne vrednosti 2.619.500.000 dinara.

Za doprinos razvoju sporta u 2022. godini iz pokrajinskog budžeta 43,6 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta na potpisivanju ovogodišnjih ugovora je istakao, da je od 326 pristiglih prijava, podržano 170 sportskih organizacija širom Pokrajine. „Na konkursu su finansirani projekti i programi kojima se doprinosi razvoju sporta, a koji, pre svega, imaju za cilj popularizaciju sporta kod dece i mladih, uključujući i školski sport, kao i omasovljavanje i unapređenje sportske rekreacije. Sportske organizacije dobile su sredstva i za projekte kojima se omogućuje razvoj vrhunskog sporta i podizanje sportskih kapaciteta na svim nivoima u Vojvodini“, kazao je Basta.

Predstavnici PKS sa američkim senatorima: Važnost regionalnih integracija na Zapadnom Balkanu

Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović i savetnik predsednika PKS Nenad Đurđević razgovarali su u Beogradu sa američkim senatorima Krisom Marfijem (Chris Murphy), Džin Šejhin (Jeanne Shaheen) i Tom Tilisom (Thom Tillis), navedeno je na portalu Privredne komore Srbije. Glavne teme sastanka bile su bilateralni ekonomski odnosi SAD i Srbije, poslovna klima u našoj zemlji kao i ekonomski izazovi sukoba u Ukrajini. Ukazano je na važnost većeg prisustva kompanija i investicija iz SAD u Srbiji i regionu.

Tagovi:
Pročitajte još: