fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Projekat uređenja obale Velikog bačkog kanala u Vrbasu predviđa uživanje pored vode

Studio Salt & Water iz Novog Sada osmislio je projekat uređenja obale Velikog bačkog kanala u Vrbasu. Naime, cilj je bio da se pruži mogućnost stanovnicima opštine Vrbas da uživaju pored vode, navodi se na sajtu.

Dizajniran je odbojkaški i košarkaški teren, kao i dečije igralište, teretana na otvorenom, moderno šetalište i biciklistička staza.

Na vodi su planirane drvene platforme za pecanje, sunčanje i druženje, a celom dužinom šetališta raspoređen je moderno dizajniran urbani mobilijar. Na kraju šetališta revitalizovana je popularna peščana plaža Šlajz, a najmlađe če obradovati plutajući bazen za neplivače.

Ceo projekat osmišljen je tako da se najbolje uklopi u okolnu prirodu. Dizajniran je u neutralnim bojama i sa puno drveta tretiranog za spoljašnju upotrebu. Klupe, drvene ležaljke, dokovi, kante za đubre i parkirališta za bicikle specijalno su dizajnirani za ovu lokaciju sa idejom da obali pruže prepoznatljivi identitet.

– Naš studio se specijalizovao za projekte na unutrašnjim vodama (rekama, jezerama i kanalima), jer smatramo da je to ogroman neiskorišćeni potencijal, pogotovo danas kad se ljudi odlučiju za češće, a kraće odmore. Dokazano je da boravak na vodi i pored vode doprinosi poboljšanju zdravlja ljudi, kako fizičkom, tako i psihičkom, oslobađa od stresa i drugo – rekla je za eKapiju vlasnica studija Svetlana Mojić Džakula.

Prema njenim saznanjima, projekat je još aktuelan, a na sajtu Opštine Vrbas navodi se da će projekat biti realizovan u više faze.

Ovaj studio i ranije je radio nekoliko projekata marina i uređenja obala za klijente iz različitih zemalja.

Preuzeto: eKapija /A.K.

Tagovi:
Pročitajte još: