Promocija najboljeg iz Srbije kroz film “Hotel Beograd”

U Beogradu je počelo snimanje filma “Hotel Beograd” u režiji Konstantina Statskog koji predstavlja nastavak popularnih ruskih TV serija “Kuhinja” i “Hotel Eleon”, a glavne uloge igraju Miloš Biković i njegova koleginica iz Rusije Dijana Požarskaja.
 
Glumac i producent Biković, koji sa Požarskajom igra u seriji “Hotel Eleon”, objasnio je da su odlučili da taj projekat osveže i ponude ruskom tržištu nešto novo, navodi se u saopštenju.
 
– Došli smo na jednu ideju kako da osvežimo projekat i ponudimo nešto novo za rusko tržište. Iz toga se stvorila ideja da uradimo film i seriju, koji bi bio nastavak franšize i koji bi se dešavao u Beogradu i u Srbiji kako bismo bismo dodali srpski kolorti, promovisali srpsku kulturu i Srbiju kao zemlju i kao destinaciju – istakao je Biković posebno se zahvalivši generalnom sponzoru filma, brendu Gorki List, uz čiju pomoć su uspeli da ovaj veliki projekat donesu u srpsku prestonicu.
 
– Gorki list već više od dve decenije podržava umetnost i zato nam je veliko zadovoljstvo, što smo deo ovog projekta, jer se trenutak snimanja filma “Hotel Beograd” poklopio sa razvojnim planovima Gorkog Lista za Rusiju, na čijem tržištu smo prisutni već 4 godine. Tako da zajedno sa izuzetnom ekipom filma “Hotel Beograd” prestavljamo Rusiji najlepši deo naše zemlje, ističući u prvi plan samo ono najbolje što dolazi iz Srbije – istakla je brend menadžerka Gorkog Lista Snežana Mišić.
 
Pored Miloša Bikovića, u filmu ćemo od srpkih glumaca videti i Ljubomira Bandovića, Miodraga Radonjića (koji je takođe i producent), Žiku Todorovića, Jelisavetu Orašanin, Predraga Damjanovića i Jakova Jevtovića, dok iz ruskog “tabora” glume Dijana i mladi ruski glumac Boris Dergačev.
 
Preuzeto: eKapija