Prošlonedeljne aktivnosti kulskih komunalnih preduzeća

Prolećno uređenje naselja u kulskoj opštini nastavilo se i tokom protekle nedelje. Najviše posla imale su ekipe koje brinu o zelenim površinama i redovnom održavanju istih.

U Kuli, ekipa odeljenja „Čistoća“ JKP „Komunalac“ pokosila je zelene površine u Boračkom naselju, Lenjinovoj i ulici Maršala Tita.

Sanaciju kvara na kanalizacionoj mreži u ulici Petra Drapšina brzo i efikasno je odradila ekipa odeljenja „Vodovod“.

Ekipa električara odeljenja “Urbanističko planiranje i održavanje puteva” postavila je rasvetu na igralištu u ulici Marka Peričina Kamenjara i nove reflektore na terenu za mali fudbal. Tokom nedelje, izvršena je i zamena dotrajalih sijalica ulične rasvete na više lokacija u Kuli.

Radnici javnog komunalnog preduzeća „Radnik“ iz Sivca, izvršili su kosidbu zelenih površina u centru, parku, na lokalnom groblju i stadionu fudbalskog kluba „Polet“. Takođe, izvršena je priprema terena za priključenje dečije ambulante na gasne instalacije, sanacija kvara na vodovodnoj mreži u ulici Maršala Tita i kontrola pumpi na bunaru u Sivcu.

U Crvenki su radnici JKP “Vodovod” pokosili zelene površine oko vrtića i “Male” škole u ulici Moše Pijade i Ivana Milutinovića. U ulici Žarka Zrenjanina izvršena je kontrola i čišćenje pumpi fekalne podstanice, a na uglu Ribareve i Njegoševe ulice odgušene su pumpe fekalne podstanice. Tokom nedelje izvršeno je i redovno čišćenje kapele u Crvenki.

U Ruskom Krsturu zahvaljujući saradnji JKP “Komunalac”, JKP “Vodovod” i ekipa JKP “Ruskom” brzo i efikasno su završeni radovi na kopanju trase za postavljanje cevi vodovodne mreže do Vodice.

Radnici JKP „Ruskom“ nastavili su uređenje zelenih površina kako u Ruskom Krsturu, tako i u naselju Kruščić. Pokošen je odbojkaški teren kod bazena, prostor oko protivgradnih objekata, kao i zelene površine na Novom naselju, u ulici Sremkog fronta, Kanalskoj i Petro Kuzmjak, a u Kruščiću prostor oko Doma zdravlja, centar i ulaz u naselje iz pravca Crvenke. U Kruščiću je takođe iskopana i trasa za novi vodovodni priključak fontane.