Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Proverite da li imate ovu stvar u kući: Zbog nje ćete se svađati sa decom, mužem, a i uspeh će izostati

Soba

Stručnjakinja za feng šui, Sandra Drinčić, deli savete o tome na šta treba obratiti pažnju prilikom uređenja doma.

“Ono što danas stvaramo, oblikuje naše sutra – ne možemo živeti u prošlosti, zadržavajući stvari i poklone koje dugo nismo koristili. Stari, zaboravljeni predmeti nas vežu za prošlost i sprečavaju nove tokove da uđu u naš život. Na primer, imala sam situaciju na jednoj radionici gde sam pregledala nacrt dvorišta i nekretnine. Postojao je foto-tapet sa prelepim dvorištem, a ja sam predložila postavljanje fasadne obloge ili boje, uz elegantnu rasvetu, kako bi se stvorio prosperitet. Ono što vidimo, to naš um i telo doživljavaju. Minimalizam je ključan, dozvoljavajući prostoru da diše, sa minimalnim nameštajem bez preopterećenja. Previsoki komadi nameštaja, osim garderobera, mogu izazvati glavobolje i tegobe, te je važno očistiti prostor i zadržati ga jednostavnim”, objašnjava Drinčićeva.

Stručnjakinja otkriva neke tajne o zaštiti

“Postoji zaštita dece, zaštita braka, prijateljstva. Glavna tačka u domu je prag, kao prelaz između spoljašnjeg i unutrašnjeg sveta. Nijedan prijatelj ili osoba koja je toliko bliska ne bi trebalo da pređe taj prag sa lošim namerama. S druge strane, u svom domu treba da čuvamo svoju porodicu i ukućane, jer dolazak nekih ljudi može poremetiti energiju”, ističe Sandra Drinčić.

Kada je reč o enterijeru, Drinčićeva naglašava važnost izbegavanja slika pokojnika i oštrih predmeta. Takođe, evo na šta treba obratiti pažnju u svakoj prostoriji pojedinačno.

“Podrum često predstavlja nerešena pitanja iz prošlosti i može nositi tajne detinjstva ili porodične tajne. Stoga, važno je da bude sređen. Dnevna soba je duhovni centar doma i ogleda odnose sa prijateljima i komšijama. Garnitura nameštaja okrenuta leđima može ukazivati na probleme u komunikaciji. Spavaća soba je mesto ljubavi i intime, gde ogledala ili oštri predmeti mogu negativno uticati na odnose i zdravlje. Stoga, treba obratiti pažnju na raspored nameštaja i izbegavati odsjaj tela u ogledalima”, zaključuje Drinčićeva.

Tagovi:
Pročitajte još: