Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Prvi izbor za mis AI: Učestvovaće kompjuterski generisane žene, a ovi kriterijumi će se uzeti u obzir

Veštačka inteligencija

Pokrenuto je prvo svetsko takmičenje za lepotu stvorenu od strane veštačke inteligencije sa mnoštvom slika i uticajnih ljudi generisanih veštačkom inteligencijom koji se takmiče za ogromnu novčanu nagradu.

Veštačka inteligencija je izazvala veliko interesovanje poslednjih godina, uz stalnu zabrinutost za sigurnost posla, bezbednost na mreži i nedostatak odgovornosti.

Sada je vreme da se oproba i u industriji lepote, pa se organizuje takmičenje sa nagradnim fondom od 20.000 dolara.

Učesnice izbora za mis AI biće ocenjene na osnovu njihovog izgleda, upotrebe AI alata i aktivnosti na društvenim mrežama, a suosnivač Vil Monanage se nada da će to „postati Oskari kreatora veštačke inteligencije“.

Kompanija očekuje hiljade prijava. Da bi učestvovali, sve što treba da urade je da pošalju svoje kreacije i odgovore na niz pitanja uključujući „šta bi bio vaš jedini san da učinite svet boljim mestom?“

Britanska istoričarka takmičenja Seli En Foset i Endrju Blok, savetnik za odnose sa javnošću lorda Šugara, trebalo bi da budu među sudijama.

„Kao jedan od svetskih istoričara tradicionalnog festivala, zaista je uzbudljivo biti uključen u dodelu nagrada koja deluje tako futuristički“, rekao je Foset za Dejli mejl.

„Zanimljivo je da postoji toliko paralela između takmičara u stvarnom životu i kreatora veštačke inteligencije i načina na koji oni komuniciraju sa svojom publikom.”

Još dve panelistkinje biće trenutno najuspešniji modeli veštačke inteligencije, Emili Peligrini i Aitana Lopez koja ima preko 300.000 pratilaca na Instagramu.

Suosnivač Monanage je dodao: „Tržište kreatora je trenutno izuzetno uzbudljivo mesto, a uz pomoć naše platforme, došlo je do eksponencijalnog rasta u AI kreatorima koji ulaze u prostor, povećavaju svoje fanove ali i monetizaciju sadržaja“, prenosi Indy 100.

Tagovi:
Pročitajte još: