Prvi nacionalni forum malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Mala i srednja preduzeća su najdragoceniji igrači na tržištu i ključ razvoja srpske ekonomije, a prvi put u Srbiji jedan poslovni forum u potpunosti je posvećen njima.

Prvi nacionalni forum mikro, malih i srednjih preduzeća pod nazivom “SME is MVP“ biće održan 5. decembra u Beogradu. Mala i srednja preduzeća su najdragoceniji igrači na tržištu i ključ razvoja srpske ekonomije, a prvi put u Srbiji jedan poslovni forum u potpunosti je posvećen njima, naglašavajući značaj razvoja ovog segmenta privrede i nudeći konkretna rešenja za rast i unapređenje njihovog poslovanja.

U prisustvu velikog broja preduzetnika, predstavnika malih i srednjih preduzеća kao i predstavnika Vlade Srbije, poslovnih asocijacija, stručnjaka iz različitih oblasti poslovanja i predstavnika velikih kompanija, na događaju će biti predstavljena rešenja za adekvatno finansiranje malih i srednjih preduzeća, kao i sve prednosti elektronske trgovine, poslovnog modela koji pruža priliku za rast u poslovanju i proširenje tržišta kako lokalno, tako i globalno.

Jedinstven koncept ovog događaja omogućiće preduzetnicima da se upoznaju sa brojnim praktičnim i konkretnim rešenjima koje mogu da koriste odmah. U izložbenom prostoru, u organizaciji USAID Projekta saradnje za ekonomski razvoz, kreiranom specijalno za ovu priliku, biće predstavljena inovativna poslovna rešenja koja nude preduzetnici u elektronskoj trgovini, upravljanju firmama, digitalnoj ekonomiji, poreskom sistemu i novim izvorima finansiranju.

Svi zainteresovani moći će da zakažu sastanak sa predstavnicima firmi koje izlažu u ovom delu programa i potraže rešenje za unapređenje svog poslovanja.

Za mala i srednja preduzeća, ovaj događaj će biti odgovor na važno pitanje “šta mogu da učinim danas, da (p)ostanem šampion sutra?”, uključujući i ono što sami mali biznisi mogu da promene u svom poslovanju kako bi postali konkurentniji.

Preuzeto: Telegraf Biznis