fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Psihopate preferiraju ovaj muzički žanr: Otkrivena pesma koja dominira, budite na oprezu kad je čujete

Muzika

Uključujući 200 ispitanika, istraživanje je otkrilo da psihopate češće uživaju u rep i R’N’B muzici nego u klasičnoj muzici, što je kontraintuitivno u poređenju sa medijskim prikazima poput filmova “Paklena pomorandža” i “Kad jaganjci utihnu”. Među pesmama koje su najviše privlačile osobe sa psihopatskim osobinama su “No Diggity” benda “Blackstreet” i “Lose Yourself” Eminema.

S druge strane, ispitanici koji su pokazali manje psihopatskih karakteristika preferirali su pesme poput “My Sharona” rok grupe “The Knack” i “Titanium” u izvođenju Dejvida Gete i Sia. Iako su rezultati preliminarni, psiholozi su ambiciozni u svojem cilju, koji možda podrazumeva identifikaciju psihopata putem njihovih muzičkih preferencija.

Paskal Voliš, vođa istraživanja, naglašava da psihopate često nisu očigledne, kao što ih prikazuju mediji, već se mogu potpuno uklopiti u okolinu. Procenjuje se da oko 1% opšte populacije ispunjava kriterijume psihopatije, dok je njihov broj znatno veći u zatvorima, gde svaki peti zatvorenik ima ovaj poremećaj.

Tagovi:
Pročitajte još: