fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Pukotina na vetrobranskom staklu: Koja veličina oštećenja se toleriše, a šta zahteva hitnu reakciju

Automobil

Posle zime, putevi su često prekriveni šljunkom, a kamenčići koji se odbijaju od guma drugih vozila često oštećuju vaše blatobrane, ali i završavaju na vašem vetrobranu. Međutim, i najmanja pukotina može da preraste u ozbiljan problem zbog prodora vlage i temperaturnih fluktuacija. Ipak, brzom reakcijom možete se spasti skupe zamene vetrobranskog stakla.

Reagujte što pre

Brzina je ključna u ovim situacijama. Ukoliko primetite oštećenje na svojoj šoferšajbni, odmah reagujte. Prva pomoć u ovim situacijama može biti nanošenje selotejpa ili specijalnih flastera koji sprečavaju prodiranje nečistoća u pukotinu. Ove zakrpe su dostupne u prodavnicama auto-delova i preporučuje se da ih uvek imate u automobilu za ne daj bože. Takođe, ne koristite brisače da ne bi raširili nečistoće po staklu.

Nažalost, ponekad čak ni brza reakcija neće sprečiti potrebu zamene celog stakla, posebno ako je oštećenje na ivici prozora. Takođe, ako je oštećenje u vidnom polju vozača, zamena šoferšajbna je neizbežna.

Kada se oštećenje može popraviti

Šteta je manja od 3 cm u prečniku.
Oštećenje je udaljeno najmanje 10 cm od bočne ivice stakla.
Oštećenje nije u vidnom polju vozača, a ako jeste, manje je od 1 cm
Tri opcije za zamenu stakla

Originalno staklo koje je identično fabrički ugrađenom.
“Originalna zamena“ stakla proizvedenog od istog proizvođača koji je proizveo originalno staklo.
Najjeftinija opcija – zamensko staklo, obično proizvedeno u Kini, koje je po specifikacijama i kvalitetu identično originalnom staklu, ali se ne proizvodi u istoj fabrici.

Tagovi:
Pročitajte još: