Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Puno sunca pa red kiše! Vreli ostatak septembra “presecaće” povremena kiša i to uskoro!

Dete

Meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskog prognozi kaže da se do 27. septembra očekuju temperature iznad proseka.

– U utorak i sredu pretežno sunčano i veoma toplo uz maksimume koji bi se lokalno mogli kretati i oko 34 stepena Celzijusa, a uglavnom bi bili od 27 do 32 stepena. Duvaće slab, južni i jugoistočni vetar – kazao je Čubrilo.

U četvrtak se bi moglo doći do premeštanja hladnog fronta koji bi na severozapadu i severu regiona mogao doneti lokalnu destabilizaciju atmosfere uz pojavu grmljavine i pljuskova a sve bi moglo da se proširi na središnje predele.

Čubrilo je saopštio da će duvati vetar u okretanju na umeren do pojačan, severozapadni, dok će se dnevni maksimum kretati od 22 na severozapadu do oko 30 na jugoistoku regiona. Tu se očekuju i pljuskovi tek u petak kada bi nad celim regionom još malo osvežilo uz maksimume od 17 do 25 stepeni Celzijusa.

Čubrilo prognozira da bi prvog dana vikenda moglo doći do grmljavinskih pljuskova, dok bi u nedelju moglo biti nešto jačih pljuskova nad središnjom i severnom Srbijom.

Ponovo bi lokalno moglo biti jačeg pljuska, ali se češća pojava nepogoda, superćelijskog tipa ne očekuje. Maksimumi u manjem porastu i trebali bi se kretati od 22 do 29 stepeni Celzijusa.

Prema najavama Čubrila, od nedelje će biti malo toplije, ali uz povremene pljuskove, posebno na severu i zapadu regiona, dok će maksimumi lokalno ponovo odlazili i preko 30 stepeni Celzijusa.

– Oko 21. septembra je moguće novo, prolazno malo izraženije pogoršanje, ali u ovom momentu nema najava da bi sve do oko 27. septembra moglo uslediti bilo kakvo izraženije pogoršanje i zahlađenja – naglasio je meteorolog.

Tagovi:
Pročitajte još: