Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Putin proglasio kraj bitke: “Hvala, Vagneru!” Ovako je nazvao osvojeni grad: Svi će dobiti priznanja Rusije!

Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je u nedelju Vagnerovim plaćenicima i ruskoj vojsci za, kako je rekao, “oslobođenje“ istočnog ukrajinskog grada Bahmuta, koji Rusija naziva Artjomovskom iz sovjetskog doba. U saopštenju objavljenom na sajtu Kremlja, Putin je rekao da je bitka – najduža i najkrvavija u 15-mesečnom ratu – završena pobedom Rusije i da će svi oni koji su se u njoj istakli na strani Moskve dobiti državne nagrade.

“Šef države je čestitao Vagnerovim jurišnim grupama, kao i svim pripadnicima jedinica Oružanih snaga Rusije koji su im pružili neophodnu podršku i pokrivanje na bokovima, završetak operacije oslobađanja Artjomovska (Bahmuta), “, navodi se u saopštenju. “Svima koji su se istakli biće uručena državna priznanja“, navodi se u saopštenju.

Da podsetimo, vođa “Vagner” jedinice Jevgenij Prigožin saopštio je danas da je ukrajinski grad Bahmut pao pod kontrolu ruske vojske, preneo je britanski “Rojters”. Ukrajinska strana je to ubrzo demantovala rečima da to nije istina i da borbe i dalje traju, a sada se pojavio i snimak, koji je navodno iz Bahmuta, na kojem se vidi Prigožin sa osam vojnika koji stoje iza njega.

Tagovi:
Pročitajte još: