Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Putnici, pazite: Koje stvari da izbegnete na aerodromskim štandovima

Aerodrom

Let avionom sam po sebi već može biti skup, stoga nije poželjno da dodatno opterećujete svoj budžet. Prema stručnjacima, vreme čekanja na aerodromu može brzo dovesti do dodatnih izdataka tokom putovanja, što može ugroziti vaš novčanik. Da biste izbegli nepotrebno trošenje i gužve na aerodromima, trebali biste uzeti u obzir sledeće savete:

Wi-Fi Internet

Iako smo u doba digitalizacije, pokušajte izbeći plaćanje dodatnog paketa interneta, posebno ako se nalazite u inostranstvu. Nakon prolaska kroz sigurnosne kontrole, često ste prisiljeni na korišćenje usluge aerodromskog Wi-Fi interneta, koji može biti skup i spor. Umesto toga, možete se opustiti uz knjigu ili zabavu koju ste prethodno preuzeli.

Elektronski uređaji

Čak i manje stavke poput punjača ili slušalica trebalo bi izbegavati kupovinu na aerodromu. Istraživanja su pokazala da su cene ovih proizvoda na aerodromima često više za čak 34 odsto. Bolje je da se pobrinite da imate svoju opremu unapred.

Hrana

Pre nego što se ukrcate na let, pametno je pojesti obrok. Međutim, kupovina hrane na aerodromu može biti skupa, a kvalitet i ukus često ne ispunjavaju očekivanja. Takođe, mogli biste dobiti manje porcije nego što biste očekivali. Stoga je najbolje da unapred pripremite svoju hranu ili potražite opcije u gradu pre nego što stignete na aerodrom.

Menjačnica novca

Iako vam može pasti na pamet poslednji trenutak, trebali biste izbegavati menjanje novca na aerodromu. Kursevi su često manje povoljni nego u gradu, što može dovesti do gubitka vrednosti prilikom razmene valuta.

Lekovi

Ako koristite lekove, posebno u inostranstvu, budite oprezni prilikom kupovine na aerodromu. Različite zemlje mogu imati različite nazive i svrhe lekova. Uvek ponesite svoje lekove od kuće kako biste izbegli neželjene komplikacije.

Kratko rečeno, pametno je planirati unapred i izbegavati impulsivne kupovine na aerodromu koje mogu dodatno opteretiti vaš budžet.

Tagovi:
Pročitajte još: