Radna akcija u Kruščiću: Uređeno izletište kod Kanala

U organizaciji Mesne zajednice Kruščić juče je u ovom mestu organizovana velika radna akcija na uređenju tende, obale Kanala i okoline kod FK „Mladost“. Odziv ribolovaca USR „Karaš“, fudbalera i veterana FK „Mladost“, vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kruščić, lovaca Lovačkog društva „Srndać“, kao i učenika škole i građana nije izostao.
Izletište je pripremljeno za novu letnju sezonu i spremno je da primi izletnike iz Kruščića i okoline, kaže Miljana Rabrenović, sekretarka Mesne zajednice Kruščić.

-Akciju smo organizovali kako bi spremno dočekali prvomajske praznike. Ovo je najlepši deo sela i ljudi ovde masovno dolaze i provode Prvomajski uranak. Najpre smo uredili tendu zajedno sa ribolovcima, lovcima, vatrogascima, fudbalerima, veteranima FK „Mladost“ i školarcima. Uz podršku predsednika opštine Damjana Miljanića i lokalne samouprave promenili smo krov na tendi, popločali tendu i ofarbali drvenariju. Nakon toga krenuli smo u akciju uređivanja okoline, uređujemo zelene površine, sakupljeno je smeće i proširujemo celo izletište krčenjem od šiblja još jedan prostor, rekla je Miljana Rabrenović, sekretarka MZ Kruščić.

Iz Mesne zajednice Kruščić i pomenutih udruženja, sportskih kolektiva i škole upućen je apel građanima da čuvaju svoju životnu sredinu, ne bacaju smeće i ne uništavaju zelene površine.