Radni sastanak u vezi izrade lokalnog akcionog plana za Rome

U okviru programa „Podrška EU inkluziji Roma u Srbiji – osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma a na osnovu usvajanja Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja za period od 2016. do 2025. godine, nakon raspisanog Javnog poziva, opština Odžaci je izabrana kao jedna od 10 lokalnih samouprava kojoj će kroz Program biti pružena tehnička podrška za izradu, odnosno unapređenje lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.

Danas je u kabinetu predsednika opštine Odžaci održan prvi radni sastanak, kojem je osim predstavnika lokalne samouprave, predsednice opštine Odžaci Latinke Vasiljković,načelnika Opštinske uprave Nedeljka Vučenovića, pomoćnika predsednika opštine Igora Praće i Šefa odelenja društvenih delatnosti Vesne Rajačić, prisustvovao i Dejan Marković, koordinator komponenete 1 u Stalnoj konferenciji gradova i opština.
Na radnom sastanku planirane su faze u procesu izrade lokalnog akcionog plana:
 Obavljanje pripremnih aktivnosti u procesu izrade LAP-a;
 Priprema situacione analize;
 Održavanje radionica za izradu nacrta LAP-a koje će voditi eksperti SKGO;
 Sprovođenje javne rasprave i
 Priprema nacrta LAP-a za usvajanje.

U narednom periodu uslediće potpisivanje Sporazuma o saradnji i pružanju tehničke podrške između opštine Odžaci i Stalne konferencije gradova i opština.