Radnički 1912 privodi kraju prvi deo priprema

Fudbaleri somborskog Radničkog 1912, koji se nalaze na pripremama na Paliću, privode prvi deo kolektivnog rada kraju i u subotu, nakon utakmice u Bačkom Gradištu, protiv domaće Vojvodine, vraćaju se u Sombor, gde će nastaviti sa planom i programom rada za nastavak prvenstva u Srpskoj ligi Vojvodina. Somborci su odigrali tri kontrolne utakmice, a u poslednjoj su savladali superligaša Metalac, u Gornjem Milanovcu, sa 1:0. Mada rezultati u pripremnom periodu nisu prioritet, strateg Radničkog 1912, Dušan Jevrić, ne krije dozu zadovoljstva prikazanom igrom i pobedom protiv renomiranog rivala, ali u njegovim rečima nema euforije, već sve gleda iz ugla realnosti.

-Više me raduje pristup obavezama, zalaganje i način na koji smo odigrali utakmicu protiv Metalca, nego sam rezultat. Bilo je još nekoliko prilika i nije neskromno ako kažem da smo mogli da ostvarimo i bolji rezultat, ali je bilo i izvesnih slabosti, što je normalno u ovoj fazi pripremnog perioda. Mi smo doveli dosta novajlija i sada je pred nama da ih uigramo, a tri utakmice nisu dovoljne da bi se donosio konačan sud o kvalitetu tima. U celosti gledano, zadovoljan sam onim što smo ostvarili u dosadašnjem delu pripremnog perioda, napominje šef stručnog Štaba somborskog trećeligaša, Dušan Jevrić.

Pripreme van mesta stanovanja, ekipama uglavnom dobro dođu, jer se radi u mirnoj atmosferi, a treneri imaju priliku da prate igrače i kod svakog pojedinca uoče, pored fudbalskih kvaliteta, ostale vrline ili eventualne mane koje su sastavni deo kolektivnog uspeha.

-Jako je bitno imati sve igrače na okupu, jer se lakše sprovede ono što se zacrta i vidi se svačiji karakter. Mi smo maksimalno dobro odradili ovaj period koji smo proveli na Paliću i to je osnova za celu godinu, jer se uglavnom radilo na sticanju snage, a uigravanje ekipe i neke nove varijante obavićemo kroz prijateljske utakmice. Nas ne smeju zavarati rezultati iz pripremnog perioda, već nam moraju biti pokazatelj dobrih i loših osobina iz kojih moramo izvlačiti sve poučno. Mi smo deo jednog ozbiljnog sportskog kolektiva, koji po organizaciji ne zaostaje iza vodećih klubova u Srbiji i to moramo ceniti i iskoristiti, jer smo dobili idealne uslove za jednu od najbitnijih faza pripremnog perioda, tvrdi Jevrić, koji smatra da bi sa eventualnim jednim defanzivnim igračem uspeo da u celosti stvori jaku ekipu, koja će od početka marta krenuti u prvenstvene okršaje.