Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Radovi na izgradnji pruge Novi Sad-Subotica biće završeni do 30. jula

Pruga železnica

Svi radovi na izgradnji pruge Novi Sad – Subotica treba da budu završeni do 30. jula kada počinje testiranje pruge, rečeno je u Subotici koju su posetili predsednik Vlade Miloš Vučević, ministar Goran Vesić i kineski ambasador Li Ming.

Nakon obilaska gradilišta podvožnjaka u Subotici, na trasi brze pruge Beograd-Budimpešta, Vučević je rekao da ta pruga osim kraćeg, bezbednije i udobnijeg putovanja predstavlja najboljim primer onoga što je u programu Vlade označeno kao “Skok u budućnost”.

Radovi na brzoj pruzi počeli su 1. jula 2022. godine, a ministar građevinarstva najavljuje da će 30. jula ove godine svi radovi biti završeni.

– Najbrže izgrađena brza pruga na svetu, ako pogledate vreme u kome u je građena i broj kilometara – naglasio je ministar Goran Vesić.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming rekao je da je pruga Beograd-Budimpešta veoma važan i ključan projekat saradnje Kine i Srbije.

– Ovo je važan trenutak za zajedničku izgradnju pojasa i puta Kine i Srbije. Radujemo se i blagovremenom i pravovremenom završetku radova na pruzi i da na taj način ubrzamo razvoj duže čitave trase, kao i da time poboljšamo život srpskog stanovništva – rekao je Li.

S prvim danima avgusta počinju statičke, a od septembra i dinamičke probe, a sam saobraćaj do kraja godine, kada će se od Subotice do Beograda putovati za 80 minuta.

Tagovi:
Pročitajte još: