Radovi na izgradnji stambenih jedinice za Rome iz Novog naselja bliže se kraju

Projekat “Da svaki Rom ima dom” koji se realizuje na parcelama u pet naseljenih mesta opštine Odžaci, Bačkom Brestovcu, Bačkom Gračacu, Laliću, Karavukovu i Bogojevu, teče prema planiranoj dinamici sa malim odstupanjima zbog vremenskih uslova koji otežavaju radove na izgradnji stambenih jedinica.

Izvođač radova je firma “Domtera” iz Ivanjice.

Trenutno stanje je takvo da su skoro svi objekti pokriveni, osim objekata u Bogojevu, čije pokrivanje se očekuje u narednih nekoliko dana. Paralelno sa pokrivanjem u toku su instalaterski i zanatski radovi unutar objekata, saopšteno je iz Opštinske uprave u Odžacima.

Po završetku radova na samim objektima sledi priključenje na infrastrukturu (struja, voda i pristupni put), pa zatim tehnički prijem, opremanje objekata i na kraju useljenje korisnika. U međuvremenu pokrenute su inicijative za obrazovanje odraslih korisnika i podršku zapošljavanju istih, navodi se u saopštenju.

Projekat “Da svaki Rom ima dom” finansira se sredstvima Evropske unije, kofinansira sredstvima Vlade Republike Srbije i Opštine Odžaci, a sprovodi ga Hausing Centar u partnerstvu sa Opštinom Odžaci.

U okviru projekta čija je vrednost 1.050.000 evra grade se 34 montažne stambene jedinice za stanovnike neuslovnog Novog naselja u Bogojevu koje je predviđeno za raseljavanje.

Izvor: Radio Odžaci