Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Radovi na unapređenju sportske infrastrukture na teritoriji Grada Sombora

Radovi na unapređenju sportske infrastrukture na teritoriji Grada Sombora

Razumevajući značaj sporta, rekreacije i sprovođenja zdravih životnih navika za sveukupni kvalitet života stanovništva, Grad Sombor kontinuirano radi na unapređenju sportske infrastrukture, kako bi svojim stanovnicima obezbedio bezbedne, kvalitetne i dugotrajne sadržaje. Uključivanje u sportske i rekreativne aktivnosti od posebnog je značaja za najmlađe, ali podjednako je važno i za stariju populaciju. Tako lokalna samouprava, osim na teritoriji Sombora, redovno investira u renoviranje i uređenje dotrajale insfrastrukture po naseljenim mestima.

Ove godine, lokalna samouprava je iz budžeta izdvojila preko 8 miliona dinara za sprovođenje rekonstrukcije tribina na stadionu Fudbalskog kluba „Hajduk“ iz Stapara. Radovi su podrazumevali kompletnu sanaciju i adaptaciju tribina, a postavljene su i potpuno nove čelične stepenice. Uređen je i novi prostor koji će služiti kao loža. Ovim ulaganjem stadion je dobio nov, svežiji izgled, ali je i bezbedniji za sve posetioce istog. 

Gradska većnica zadužena za oblast dece, sporta, omladine i zdravstva, Antonija Nađ Kosanović, navela je da je osnovni cilj ovih ulaganja obezbeđivanje boljih uslova kako za ljubitelje fudbala, koji redovno prate utakmice Fudbalskog kluba „Hajduk“, tako i za sve one meštane koji na stadion dolaze radi rekreacije i provođenja kvalitetnog vremena napolju, sa svojom decom. 

Pored uređenja stadiona u Staparu, tokom ove godine, izvedeni su i radovi na sređivanju tribina u naseljenom mestu Kljajićevo, gde je postavljena nova nadstrešnica, a pred početak letnje sezone, kljajićevački bazen dobio je novi plato, kao i protivkliznu podlogu koja je postavljena oko ivica bazena. Na bazenskom kompleksu su, osim toga, zamenjene sve nadstrešnice koje su bile nebezbedne i dotrajale. 

Svi ljubitelji atletike i trčanja, dobili su, takođe tokom ove godine, novu trim stazu u Rokovačkoj šumi u Bloku 82, pa će tako na ovoj izuzetno kvalitetnoj, 750 metara dugoj stazi imati priliku da se češće rekreiraju, trče, šetaju i provode svoje slobodno vreme. 

Sva ulaganja, koja su iz godine u godinu sve veća, kao svrhu imaju da obezbede svim sugrađanima jednak pristup prostorima za upražnjavanje sporta, rekreacije i spoljnih aktivnosti, koje posledično imaju uticaj na celokupno zdravlje pojedinca. Uključivanje u sport, ili barem rekreativno bavljenje njime, predstavlja važnu komponentu života svakog čoveka, a benefiti po zdravlje su višestruki. Stoga, Gradska uprava teži da, na teritoriji Grada Sombora, sve objekte i prostore namenjene ovim aktivnostima, privede svojoj nameni i uredi za naraštaje koji dolaze.

OVAJ PROJEKAT JE SUFINANSIRAN IZ BUDŽETA GRADA SOMBORA. STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.

Tagovi:
Pročitajte još: