fbpx
10°C
Clear sky

Raspisan Javni poziv-ekonomsko osnaživanje izbeglica korisnika Regionalnog stambenog programa

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisao je Javni poziv za dodelu sredstava za ekonomsko osnaživanje izbeglih lica u AP Vojvodini kroz dohodovne aktivnosti porodica – koja su korisnici pomoći za stambeno zbrinjavanje u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP-a). Javni poziv se raspisuje za lica koja imaju boravište odnosno prebivalište na teritoriji opština: Kula, Stara Pazova, Sremska Mitrovica, Pančevo i Ruma. Javni poziv traje od 16.01. do 18.02.2020. godine.
Ovaj javni poziv zajednički realizuju Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima i Centar za regionalizam a na osnovu Sporazuma o poslovno tehničkoj saradnji.
Pomoć se odobrava jednokratno i bespovratno, u vidu mehanizacije, mašina, opreme i alata za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti, u cilju ekonomskog osnaživanja izbegličkih porodica i stvaranja materijalnih uslova za njihovu potpunu i trajnu integraciju.
Maksimalna vrednost pomoći je 200.000,00 dinara po korisniku a ukupan iznos sredstava predviđen za ovaj javni poziv iznosi 8.000.000,00 dinara, od čega Fond i Centar za regionalizam obezbeđuju po 50% sredstava.
Obrazac Prijave, kao i ostale informacije, mogu se dobiti u prostorijama Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima u Novom Sadu, kao i kod Poverenika za izbeglice i migracije u opštini Kula (telefon 751 149 i lično dolaskom u Opštinsku upravu Kula, kancelarija br. 3)
Takođe, za dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom možete se obratiti Fondu za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 25 ili na telefon 021/475 42 95, kao i putem elektronske pošte: [email protected]

Tagovi:
Pročitajte još: