fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Raspisan javni poziv za podsticaje za podizanje vinograda, prijave do 20. jula

aktuelno - vinogradi

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je javni poziv za podizanje zasada vinove loze. Kako se navodi na zvaničnom sajtu ministarstva, Javni poziv za subvencije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva kroz podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze trajaće do 20. jula 2023. godine.

Vučić dočekao predsednika Kube Migela Dijas-Kanela Bermudesa uz sve počasti

Ceremonija svečanog dočeka kubanskog predsednika Migela Dijas-Kanela Bermudesa počela je malo posle 10 sati, a gosta iz Kube dočekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kubanski predsednik dočekan je uz sve počasti – crveni tepih, gardu i himne posle čega se u znak poštovanja naklonio srpskoj zastavi.

Premijerka Brnabić predsedavala sednici Radne grupe za saniranje posledica poplava

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Radne grupe za koordinaciju aktivnosti na saniranju posledica poplava i pripremi državnih programa pomoći i obnove nakon poplava koje su zadesile Republiku Srbiju. Sednica je održana u zgradi Vlade Srbije, sa početkom u 8 sati, saopšteno je iz Vlade Srbije.

MUP: Skoro 1.900 vozača isključeno iz saobraćaja tokom ROADPOL akcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije ROADPOL isključili su iz saobraćaja 1.870 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Tokom ove akcije, koja je sprovedena u 30 evropskih zemalja članica, kontrolisano je u Srbiji više od 71.500 vozača i otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja, a 377 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prekršaja, saopštio je danas MUP.

Potpisan ugovor za rekonstrukciju i izgradnju nove zgrade UKC Kragujevac

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnici privrednog društva AG Institut d.o.o. Novi Sad, potpisali su danas u Palati Srbija ugovor kojim započinju aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji UKC Kragujevac. Ugovorom je obuhvaćeno 22.000 metara kvadratnih površine izgradnje novih objekata i 14.000 metara kvadratnih dogradnje i rekonstrukcije postojećih objekata.

Dojave o bombama u više javnih ustanova u Beogradu, kontradiverzioni pregledi u toku

Elektrotehnički i Pravni fakultet, KBC Zvezdara, VMA i Aerodrom “Nikola Tesla” dobili su jutros dojave o postavljenim bombama, saznaje Tanjugu u MUP-u. Rad u tim ustanovama je obustavljen, zgrade su evakuisane, a kontradiverzione ekipe vrše pregled.

Tagovi:
Pročitajte još: