Raspisan konkurs za projekte/programe u oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine

Opština Kula raspisala je danas konkurs za prijavu projekata/programa u oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine.

Predmet konkursa je dodela finansijskih sredstava radi realizacije projekata/programa u 2017. godini, koji će promovisati zaštitu životne sredine i realizovati konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja i unapređenja biodiverziteta, podizanja svesti javnosti, umrežavanja i programa edukacije na teritoriji opštine Kula.

Projekti/programi treba da doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine (ekološke škole i kampovi, seminari, skupovi, izdavaštvo, promotivne aktivnosti i

slično) ili da imaju za cilj doprinos rešavanju konkretnog ekološkog problema kroz jednokratne akcije i kampanje (akcije uređenja prostora, ozelenjavanje, poribljavanje, zaštita prirode, zaštite i dobrobiti životinja i slično).

Za ove potrebe opština Kula je po Programu korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Kula za 2017. godinu izdvojila  ukupno 1.240.000,00 dinara (od kojih je 20.000,00 dinara iz sredstava mesnog samodoprinosa MZ Ruski Krstur za udruženja sa teritorije MZ).

Pozivaju se nevladine organizacije – udruženja građana u oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine, koja su registrovana na teritoriji opštine Kula, odnosno imaju sedište ili ogranak i deluju na tom području kao opštinske, međuopštinske ili republičke organizacije (udruženja), kao i udruženja žena čiji projekti/programi u konkursnoj prijavi predstavljaju ženski aktivizam u oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine da podnesu prijave projekata/programa, u cilju izbora udruženja kojima će biti dodeljena sredstva za njihovu realizaciju iz budžetskog Fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine.

Rok za podnošenje prijava projekata/programa je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Obrazac za prijavu projekata/programa možete preuzeti ovde

Izvor: kula.rs