Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Raspisan Oglas za evidentiranje dece za upis u predškolsku ustanovu

Deca u vrtiću

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave Grada Sombora raspisalo je Oglas za evidentiranje dece za upis u predškolsku ustanovu u školskoj 2023/2024. godini. U pripremnu predškolsku grupu upisuju se deca koja na dan početka školske godine imaju 5,5 do 6,5 godina, odnosno, deca rođena od 1. marta 2017. do 1. marta 2018. godine.

Prijavu dece za upis u predškolsku ustanovu obavezni su da izvrše roditelji, a za decu pod starateljstvom staratelj ili drugi organ starateljstva. Takođe, ukoliko su zainteresovani za raniji polazak deteta u školu, roditelji, odnosno, staratelji dece rođene od 1. marta 2018. do 31. avgusta 2018. godine mogu da upišu dete u pripremnu predškolsku grupu, te će biti primljeni u objekat gde ima mesta.

Evidentiranje dece se obavlja elektronskim putem preko portala E-uprava, ulaskom na opciju E-Usluge, u životnoj oblasti Porodica. Roditelji koji nemaju mogućnost da prijave dete elektronskim putem imaće priliku da od 7. do 18. maja, u periodu od 16 do 18 časova, prijave svoje dete u objektu „Bubamara“.

Prijavljivanje za objekte u naseljenim mestima vršiće se kod vaspitača u objektima, a za prijavu je neophodno poneti ličnu kartu roditelja, JMBG deteta koje se upisuje , kao i za svu ostalu decu, i prijavu koja se popunjava u vrtiću.

Roditelji, odnosno, staratelji koji namerno ili bez opravdanog razloga ne upišu dete u Predškolsku ustanovu radi pohađanja pripremnog predškolskog programa, biće kažnjeni novčanom kaznom od 5.000 do 100.000 dinara.

Tagovi:
Pročitajte još: