fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Raspisani izbori za Savet MZ Lipar i Nova Crvenka

Predsednik Skupštine opštine Кula Vladimir Đurović, raspisao je izbore za članove Saveta mesnih zajednica Lipar i Nova Crvenka za 15. avgust 2021. godine, u vremenu od 07,00 do 20,00 časova. Građani će birati jedanaest članova Saveta mesne zajednice Lipar i pet članova Saveta mesne zajednice Nova Crvenka.

Građani ovih mesnih zajednica mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska koji se vodi za teritoriju Mesne zajednice Lipar i Nova Crvenka kako bi proverili da li su upisani u birački spisak i da zahtevaju donošenje rešenja kojim se zasniva promena u biračkom spisku (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka).

Uvid u deo biračkog spiska može se izvršiti neposredno svakog radnog dana od 7-15 časova u zgradi Opštine Кula, ul. Lenjinova br.11, kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (https://upit.birackispisak.gov.rs), unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Birački spisak se zaključuje 30. jula 2021. godine u 24:00 časa, do kada se mogu podneti i kandidature za članove Saveta. Sve potrebne obrasce, zainteresovani mogu preuzeti u mesnim kancelarijama. Upis birača u birački spisak po njegovom zaključenju, kojim se zahteva promena u biračkom spisku (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka), može se vršiti sve do 72 časa pre dana izbora.

Izbore za članove Saveta mesnih zajednica Lipar i Nova Crvenka sprovešće nadležni organi na osnovu odredbi Odluke o mesnim zajednicama i Statuta mesnih zajednica Lipar i Nova Crvenka.

Tagovi:
Pročitajte još: