Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Raspored bogosluženja za božićne praznike u svetosavskom hramu u Odžacima

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u ponedeljak će proslaviti praznik rođenja Isusa Hrista – Božić.

U porti Hrama spaljivanja moštiju Svetog Save u Odžacima, u nedelju 6. januara, na Badnji dan koji najavljuje najradosniji hrišćanski praznik, biće organizovano tradicionalno osveštanje i paljenje badnjaka. Sveta liturgija u nedelju je u 9 sati, večernje u 15 sati i u nastavku osvećenje i paljenje badnjaka.

Vernici će se na Božić, u ponedeljak 7. januara, sabrati u hramu već od ponoći kada se služi jutrenje. Sveta liturgija na dan praznika je u 9 sati, a večernje u 17 sati.

Na dan rođenja Isusa Hrista, nakon svete liturgije u 11 sati lomiće se velika božićna česnica, tradicionalno u organizaciji Turističke organizacije opštine Odžaci i pravoslavne crkvene opštine. Česnicu će i ove godine pripremiti pekara “Vučić”.

Božić je, uz Uskrs, jedan od dva najveća hrišćanska praznika. To je dan kada crkva i vernici slave rođenje Hristovo i kada je, prema verovanju, duh Isusa sveprisutan među ljudima, donoseći im mir i praštanje.

Božićnu čestitku pravoslavnim vernicima u programu Radio Odžaka uputili su sveštenik Srpske pravoslavne crkve, protonamesnik Dušan Đukić, kao i župnik Rimokatoličke crkve Jakob Pfajfer.

Izvor: Radio Odžaci

Tagovi:
Pročitajte još: