fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ratković: Nastavljamo sa ulaganjima u oblast vodosnabdevanja

Stapar - obilazak buster stanice Ratković i Bobić 1

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, zajedno sa direktorkom Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“, Jasminom Bobić, obišao je buster stanicu u Staparu, gde su u toku završne provere pred puštanje ovog postrojenja za pijaću vodu u rad.

Prilikom obilaska, gradonačelnik je istakao da je od 2016. godine, vodosnabdevanje visoko na listi prioriteta lokalne samouprave, te da će izgradnja ovog rezervoara i crpne stanice u Staparu omogućiti da uskoro stanovnici Stapara i Doroslova dobiju pijaću vodu.

„Da bismo došli do ove faze izgradnje buster stanice bilo je, pre svega, potrebno proširiti kapacitete fabrike vode Jaroš u Somboru, odakle će i pijaća voda dolaziti dovodnicima do Stapara. Takođe, u proteklim godinama urađen je dovodnik od Sombora do Stapara, do ove buster stanice, a od ove buster stanice dovodnik ide ka Doroslovu. Veoma je bitno da je i kompletno nova vodovodna mreža postavljena u naseljenom mestu Doroslovo. Analize su završene, probni radovi su takođe završeni i očekujemo da u narednom periodu bude puštena pijaća voda i da stanovnici Stapara negde u maju krenu da dobijaju vodu iz fabrike vode Jaroš iz Sombora, a stanovnici Doroslova do početka leta“ poručio je gradonačelnik Ratković.

Izgradnja buster stanice finansirana je iz budžeta Grada Sombora i iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo.

Tagovi:
Pročitajte još: