Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ratković u Briselu prisustvovao dvanaestom sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona

Sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona

Dvanaesti sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Republike Srbije i Evropske unije održan je juče u Briselu. Sastanak je počeo izrazima najdubljeg saučešća porodicama stradalih u Srbiji, povodom nezapamćene tragedije koja se juče dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Minutom ćutanja odata je počast tragično stradalima.

Tema ovogodišnjeg Zajedničkog konsultativnog odbora, kojim su kopredsedavali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i profesor Franc Šausberger, predstavnik Komiteta regiona EU, bilo je unapređenje veština u oblasti javno-privatnog partnerstva na lokalnom nivou.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić istakao je da je uspostavljanje bliskih odnosa lokalnih vlasti u Republici Srbiji sa državama članica Evropske unije prioritet za MDULS. On je dodao da je to neophodan korak ka jačanju jedinica lokalne samouprave u Srbiji i, što je još važnije, ka daljem unapređenju kvaliteta života građana.

Rakić je potvrdio posvećenost Ministarstva procesu EU integracija, te ukazao na značaj podrške Evropske unije u oblasti reforme javne uprave, kroz donatorska sredstva i potrebnu ekspertizu.

U uvodnom delu sastanka prisutnima se obratila i ambasadorka Republike Srbije pri Misiji RS u EU Ana Hrustanović, nakon čega su reč uzeli predstavnici Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i zamenik predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije Andrijana Jovanović.

U svojstvu članica ZKO na sastanku su učestvovali gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, predstavnica Opštinskog veća opštine Vračar Nataša Mijatović, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predsednici opština Varvarin i Vladimirci Violeta Lutovac Đurđević i Goran Zarić, kao i generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk.

Tagovi:
Pročitajte još: