Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Razmislite pažljivo pre kupovine automobila: Koji se najčešće kvare, a koji su najpouzdaniji?

Kola

Najpouzdaniji automobilski brendovi ove godine prema rang listi koju sastavlja Consumer Reports su Lexus, Toyota i Mini. Honda, zajedno sa svojim luksuznim brendom Acura, zauzimaju četvrto i peto mesto na ovoj listi.

Metodologija izrade ove liste uključuje anketiranje članova Consumer Reports-a o problemima koje su imali sa svojim vozilima tokom prethodne godine.

Ove godine, podaci su prikupljeni za više od 330.000 vozila, obuhvatajući modele od 2000. do 2023. godine, sa nekoliko ranije uvedenih modela za 2024. godinu.

Azijski proizvođači automobila i dalje dominiraju u pouzdanosti, sa sedam od deset najpouzdanijih brendova.

Evropski proizvođači zauzimaju drugo mesto sa 46 brendova, dok tri brenda iz ove regije čine preostalih 10 najpouzdanijih.

Američki brendovi zaostaju za oba, sa prosečnom ocenom pouzdanosti od 39.

Kada je reč o vrstama vozila, limuzine, hečbekovi i karavani ostaju najpouzdaniji tipovi sa prosečnom ocenom pouzdanosti od 57 na skali od 0 do 100. Slede ih SUV-ovi (50) i minivani (45).

Jake Fisher, viši direktor za testiranje automobila u Consumer Reports, ističe da, iako su limuzine manje popularne među potrošačima, one su i dalje veoma pouzdane. Često imaju manje napredne tehnologije i funkcije koje mogu izazvati probleme pre nego što se greške otklone.

Pikapovi se nalaze na dnu liste, sa prosečnom ocenom pouzdanosti od 41. Interesantno je da se Mercedes nalazi na 29. od 30. mesta najpouzdanijih automobila, sa ocenom od samo 23 od 100, obuhvatajući modele poput C-Class, EQS, GLA, GLB i GLE.

Tagovi:
Pročitajte još: