fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Regionalna privredna komora Zapadnobačkog okuga nagradila 16 privrednika

Nagrađeni poljoprivrednicic

Na svečanoj sednici Parlamenta privrednika Zapadnobačkog upravnog okruga, najboljim privrednicima su uručene nagrade PKS – Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga.
Za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2023. godinu, Regionalna privredna komora Zapadnobačkog upravnog okuga nagradila je 16 privrednika.

„Mi se bavimo proizvodnjom sadnog materijala i lideri smo u toj proizvodnji. Našta se najviše oslanjam na Privrednu komoru Srbije, to je što smo izvozno smo orijentisala firma i 90% naše proizvodnje izvozimo u zemlje bivšeg Sovjetskog saveza i Evropske unije…“ rekao je, između ostalog Nenad Purić, Severpland Doo Kula.

„Posle 20 godina poslovanja u trgovini ovo je vredna nagrada.Imamo sedamdesetak zaposlenih, napredujemo, širimo se, trudimo se…” rekao je Dragan Bračika, Elbraco group iz Apatina, dobitnik nagade PKS – Reginalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga.

“ Privrednici koji su pozvani da dođu da prime svečane nagrade su naše, pre svega jubilarne nagrade, svi oni koji imaju 20 I 30 godina rada svojih preduzeća, svima treba odati priznanje a tu su naravno I nagrade za poslovnog lidera za uspehe određene kategorije koje je naša komisija donela.” Naglasio je Slobodan Stevančev, direktor PKS RPK Sombor

Urkos teškoj privrednoj godini, Zapadnobački upravni okrug ostario je solidne rezultate

“Pošto znam da ZBO ima negde oko 7 BDP cele AP Vojvodine, izvoz je oko 10% na nivou 400 miliona evra I da je negde oko 10% veći u odnosu na prošlu godinu što je izuzetno značajno a takođe i industrijska proizvodnja je na nivou pokrajinske 3,7%…” “Rekao je Boško Vučurević predsednik Privredne komore Vojvodine

Očekivanja privrednika su da će u budućem periodu, zapadnobački upravni okrug biti nabrži rastući region u oblasti privrede.

“Imamo najbolju I najbržu sada komunikaciju, znači putnim segmentom, željezničkim koji se obnavlja, vodnim koji ovde, prva konferencija Zaplovimo Srbijom se ovde dešavala, te dobijamo sve one podgrupacije što postoje, turizam razvijamo na najvišem nivou I zajednički sa Parlamentom, kako smo se I dogovorili, radimo na aerodromu I uspostavljanju još jedne visoko školske ustonove koja nam stvarno neophodna za budući razvoj” istakao je Goran Nonković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okuga i jedan od dobitnika prestižnog priznanja RPK.

Izgradnja brze saobraćajnice Bački Breg -Nakovo, kako je naglašeno na svečanoj sednici Parlamenta privrednika, znatno će doprineti razvoju privrede kako Zapadnobačkog okruga tako i cele Vojvodine.

Tagovi:
Pročitajte još: