Rekonstrukcija puta u zoni odbrambenog nasipa u Bogojevu

Predsednica opštine Odžaci, mr Latinka Vasiljković je sa svojim pomoćnicima Hajdu Andrijom i Praća Igorom obišla radove na izgradnji opštinskog puta u zoni odbrambenog nasipa koji se nalazi u Bogojevu.

U pitanju je potpuna rekonstrukcija ovog puta na nasipu od prevodnice do skretanja za samo naseljeno mesto Bogojevo u dužini od 3,5 km.
Investiciju vrednu 42 miliona dinara bez PDV- a finansira JP „Putevi Srbije”, a koju je nakon obilaska Zapadno-bačkom okrugu i opštini Odžaci obećao predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić. Radi se o proširenju same kolovozne konstrukcije, sada je put širok 3 metra, dok je sama stabilizacija puta širine 4 metra. Ovaj put će svakako pomoći boljoj komunikaciji naseljenog mesta Bogojevo sa prevodnicom i atarom.

Radovi na ovom putu su početak poslova kojima će se opština Odžaci u narednom periodu baviti. U toku su pregovori sa JP „ Putevi Srbije“ i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oko rekonstrukcije opštinskog puta L 410. Akcenat će biti i na rekonstrukciji puta Odžaci – Karavukovo u dužini od 5,6 km i Odžaci – Lalić u dužini od 7,6 km državnog puta.

U 2020. godini planirana je rekonstrukcija ostatka puta L 410 kao i deonica Bogojevo – Karavukovo koja je u veoma lošem stanju, a za koju je neophodno pripremiti projektno – tehničku dokumentaciju. Radi se i na saniranju udarnih rupa po naseljenim mestima u opštini Odžaci.