fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Rekorder: Nijedan iPhone nije imao toliku bateriju i toliko prostora za podatke kao predstojeći 16 Pro

iphone

Glasine o iPhone 16 seriji telefona već neko vreme kruže internetom, a najnovije koje stižu od izvora iz lanca nabavke kompanije Apple upućuju na neka od ključnih unapređenja novih uređaja u odnosu na njihove prethodnike.

Tako će oba iPhone 16 Pro modela imati veće ekrane u odnosu na svoje prethodnike: “običan” Pro 6,3, a Pro Max ekran dijagonale 6,9 inča. Ovi OLED paneli dolaze sa mikro sočivima (Micro Lens Array – MLA) koja unapređuju osvetljenost ekrana i omogućavaju bolje uglove gledanja od običnih OLED panela.

Uređaje će pokretati Apple A18 Pro čip uparen sa 8GB RAM-a, dok je drugi važan novitet veliko proširenje prostora za skladištenje podataka, sa prethodno maksimalinih 1TB, na duplo većih 2TB.

Poslednje informacije potvrđuju ranije objave o novim “ekskluzivnim” funkcijama zasnovanim na veštačkoj inteligenciji, među kojima će se na 16 Pro modelima naći i nedavno predstavljeni Apple MGIE AI model za obradu slika.

Oba telefona će, navodno, imati novu ultraširoku kameru od 48MP, dok će manji Pro model konačno dobiti “tetraprizma” sočivo sa uvećanjem do 5X.

iPhone 16 Pro Max će, navodno, imati jednu od najboljih i najdugotrajnijih baterija na jednom Pro modelu ikada. Baterija ima kapacitet od 4.676 mAh, u poređenju sa iPhone 15 Pro Max telefonom koji ima bateriju od 4.441 mAh.

U kombinaciji sa efikasnošću najnovijeg čip, ova baterija bi navodno najsnažnijem iPhone 16 Pro Max trebalo da donese najduže vreme trajanja između dva punjenja od svih Apple telefona do sada.

I manji 16 Pro takođe dobija novu veću bateriju, koja bi trebalo da ima kapacitet od 3.355mAh, smeštenu u poseban metalni držač zbog boljeg rasipanja toplote.

Oba telefona će sa desne bočne strane kućišta imati Capture taster, namenjen za trenutno fotografisanje i snimanje videa. Takođe, Apple je, navodno, poboljšao obradu titanijuma za kućište telefona, što je dovelo do smanjenja troškova izrade po kućištu.

Tagovi:
Pročitajte još: