Rešen višegodišnji problem stočnog groblja u Ratkovu

Povodom rešavanja pitanja divlje deponije u Ratkovu, na koju godinama unazad nesavesni građani bacaju animalni otpad, pomoćnik predsednice opštine Milorad Stanišić, dao je izjavu za medije.

″U poslednje vreme smo svedoci da se u Ratkovu na divlju deponiju izbacuju velike količine uginulih životinja. Kako bi rešili problem, lokalna samouprava je ove nedelje potpisala ugovor sa Veterinarskom ustanovom “Proteinka” iz Sombora, tako da ćemo sav animalni otpad i uginule životinje transportovati do Sombora u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem ″Usluga″ iz Odžaka”, objasnio je Stanišić

Takođe, istakao je da je jedina obaveza građana da nakon uginuća životinje, slučaj prijave veterinaru, a potom komunalnoj inspekciji na broj telefona 466-078 ili Mesnoj zajednici u svom mestu.

″Ovom prilikom želim da obavestim građane naše opštine da je jedini trošak koji imaju nakon što im ugine životinja, potvrda koju izdaje veterinar i koja košta 500 dinara. Troškove prevoza do Sombora snosi lokalna samouprava″, rekao je pomoćnik predsednice opštine i dodao da su u toku radovi na sanaciji deponije u Ratkovu, koje izvodi JKP ″USLUGA″, te da će u narednom periodu biti postavljene table sa upozorenjem o zabrani iznošenja kako komunalnog, tako i animalnog otpada, kao i video nadzor.