Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Returnal više ne zahteva 32 GB RAM, poznat datum PC premijere

Returnal

Sony donosi još jednu hit igru sa svojih konzola na računare, ali neće baš svako moći da je igra.

Kompanija Sony je zvanično objavila da će njihova nagrađivana igra Returnal stići na računare 15. februara, nakon što skoro dve godine bila ekskluzivni naslov za PlayStation 5 konzole. Kompanija je takođe objavila ažurirane sistemske zahteve, ali na prvi pogled izgleda da neće baš svi moći da je igraju.

Inicijalni preporučeni sistemski zahtevi ove roguelike pucačine iz trećeg lica, u kojima se od igrača zahtevalo da poseduju mašinu sa 32 GB RAM, izazvali su pravu pometnju među gejmerima. Ipak, čini se da je Sony uspeo da taj zahtev dovede u mnogo razumnije okvire, pa je sada za sve osim igranja u 4K rezoluciji potrebno 16 GB.

Ipak, ono što će veliki broj gejmera rastužiti jeste da su njihove verne GTX 1060 grafičke karte sada svedene na minimalne hardverske zahteve i neće biti dovoljne za 1080p/60 fps gejmplej. Za to će im biti potreban najmanje GTX 1070 ili RX 5600 XT GPU, kao i i5-8700, odnosno Ryzen 7 2700X CPU.

Sony je takođe otkrio da će, osim ray-tracing senki koje su dostupne na PS5 konzoli, korisnicima računara takođe biti dostupne i RT refleksije, a DLSS i FSR tehnologije bi trebale da olakšaju napor pri uključivanju ove funkcije. Dodatno, igrače koji poseduju ultra široke monitore će posebno obradovati podrška za 21:0 i 32:9 odnos stranica. Returnal će biti dostupan na Steam i Epic Games Store platformama za 59,99 dolara.

Tagovi:
Pročitajte još: